Още за Турция

Още за Турция

Новини ОТ и ЗА Турция:
.
Моята страст- Турция,най-доброто от Турция:
.
Вкусните гозби,турските гозби:
.
Turkish music
.
Турски книги,книги за Турция:

The voice of minare/Гласът на Минарето

сряда, 4 май 2011 г.

ТУРЦИЯ - ТУРСТИЧЕСКИ РАЙ

ТУРЦИЯ-ТУРСТИЧЕСКИ РАЙ...

В априлското изданине на италианското туристическо списание Viаggiando се отдава широко място на туристическите забележителности на Турция ...

Изпратена 04.05.2011 12:20:40 UTC

Обновена 04.05.2011 12:20:40 UTC

В априлското изданине на италианското туристическо списание Viаggiando се отдава широко място на туристическите забележителности на Турция ...

В статията публикувана на първата страница на списанието репортерите са поместили снимки и бележки относно екскурзиите си в Истанбул и Бодрум.

В новината се акцентува, че Истанбул е единствен по рода си тъй като е разположен едновременно върху два континента.

Авторите на статията съветват италианските туристи непременно да посетят църквата музей „Света София” и музея на мозайките, а така също и кулата Галата и редица други забележителности в Истанбул.

В статията се акцентува, че осветяваните вечер с прожектори джамии Рюстем Паша, Йени, Сюлеймание и Султанахмет във вечерните часове придобиват приказен облик, а двореца Топкапъ, закритата чаршия или Капалъчаршъ, Египетската чаршия и Базиликанската цистерна са важни монументи на културата, които непременно трябва да бъдат видени .

В друга статия посветена на турския туристически център Бодрум се отбелязва, че Бодрум има облик на средиземноморски град.

В статията със заглавие „7 незабравими пътешествия” публикувана в априлския брой на италианското туристическо списание Viаggiando се отдава място на 7 отделни дестинации в света сред които е включена и Кападокия. В статията се отправя препоръка към туристите да не пропуснат долината на комините на феите.

ТРТ / http://turkiyemodern.blogspot.com / http://portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар